WandelboekKreta

Copyright

Alle rechten zijn voorbehouden aan de auteur.

Niets uit deze webpagina's mag worden gecopiëerd en zonder toestemming van P. Dijkstra worden gebruikt. Het betreft teksten, titels, foto's, logo's, layout en background. De gebruikte termen op de foto's onder meer petros.olandos, www.tania.gr en pd geeft aan dat deze foto's eigendom zijn van Peter Dijkstra.

Iets over de auteur van dit boek

Peter Dijkstra close up

Sinds 1995 komt Peter Dijkstra op Kreta.

Zijn liefde gaat uit naar de rust die dit deel van het eiland uitstraalt.

Vanuit zijn basis, zijn lievelingsbaai, 10 km oostelijk van Ierapetra maakte hij met zijn vrouw, vrienden en gasten vele experimentele wandelingen. Nadat de routes goed duidelijk genoeg waren, legde hij ze vast. Hij schetste de tracks in detail om volgende vakantiewandelaars op pad te laten genieten van wat hij ontdekt had. Later gebruikte hij een GPS apparaat, en nog later gebruikte hij Google Earth als hulpmiddelen bij de voorbereidingen. Alle wandelingen zijn vandaag de dag gemarkeerd met blauwe ronde stippen en ze zijn ook zonder GPS goed te doen.

Peter Dijkstra is een gedreven wandelaar die in de loop der jaren reeds honderden kilometers te voet over het eiland heeft afgelegd. De tochten die Peter met regelmaat maakt met vrienden of in het gezelschap van gasten, heeft hij in kaart gebracht, beschreven, geïllustreerd met prachtige foto’s en gebundeld in dit boekje.

De routes die worden beschreven zijn er in verschillende lengtes, zijn gemakkelijk of voor meer ervaren wandelaars en voeren langs de kust en naar hogegelegen uitzichtpunten met panoramische vergezichten. Er kan ook worden gekozen voor een stevige wandeling door een van de vele onherbergzame kloven die Kreta rijk is en die borg staan voor een unieke kennismaking met de ongerepte natuur. De meeste wandelingen zijn rondwandelingen. Dit betekent dat het beginpunt ook het eindpunt is.

Wie op vakantie is op Kreta en meer wil zien en weten van dit grote, natuurrijke eiland heeft met dit boekje een handige leidraad in handen. Behalve de gedetailleerde omschrijvingen vindt u in dit boekje tevens een aantal nuttige tips. Veel wandelplezier op het mooie en verrassende Griekse eiland Kreta.

Ik ben blij als ik natuurliefhebbers kan helpen om op al deze mooie plekjes te komen.

Zo houden we samen het leven in balans

Ik wens jullie veel wandelgenot.
Peter

Peter:

  • Onafhankelijk.
  • Natuur, rust.
  • Gedrevenheid.
  • Duidelijk.
  • Alternatieven.
  • Uitdagingen.
  • Nooit klaar.
  • Lekker eten.

pijl naar links

Terug naar Home.